Corvina di Verona Secco Selezione di Famiglia Rosso 2014

Deze fles hebben we in Aken gekocht, gebotteld in het ons bekende Lasize, Garda meer.
De fles is met inhoud zeer zwaar, degelijk en met een behoorlijke gat onderzijde.
Een redelijk geprijsde fles van  ca 13 euro.

Onze indrukken :

Corvina di Verona Secco Selezione di Famiglia Rosso 2014

Oorsprong : Italie

Druif: Corvina Veronese

Gebied : Ten oosten van Garda Bardolino , Veneto

Producent : Tinazzi

Jaar: 2014
Alcoholgehalte: 14,0%
Smaak: 
Sluiting:Kurk

Prijs: € 13,00 , gekocht in speciaal zaak Aken.

Beoordeling met onze 5 vrienden

Vriend 01 Geur en kleur
Vriend 02 Tong

Vriend 03 Gehemelte

Vriend 04 Wangen

Vriend 05 Afdronk

Eindoordeel :

Beneden een stukje in het Engels :
zie : http://www.tinazzi.it/
About Tinazzi
Winemaker:Gian Andrea Tinazzi
Casa Vitivinicola Tinazzi is located in Lazise, near the beautiful Garda Lake. It was founded at the end of the sixties, precisely in the year 1968, in Cavaion Veronese, through the enthusiasm, passion and perseverance of Eugenio Tinazzi.
The company is still managed by the Tinazzi Family.
Gian Andrea, Giorgio and Francesca, respectively son, grandson and granddaughter of the founder, continue the ambitious project of a wine cellar in constant growth with the experience and knowledge of how to satisfy the ever increasing demands of a national and International clientele.
The family owned vineyards are divided in two separate properties: ‘Tenuta Valleselle’ on the hills of the Garda Lake near Bardolino and the ‘Feudo Santa Croce’ estate in Apulia, which was purchased between 2001 and 2002 by Gian Andrea Tinazzi. The heart of the Apulian activity is located in Carosino, a small agricultural town near Grottaglie, where the traditional grape varieties of the Salento are cultivated.
In het Duits :
zie : http://www.fabelhafter-wein.de/s01.php?shopid=s01&cur=eur&sp=de&ag=2&pp=aa&bnr=1967
Weinbeschreibung:
Der Corvina di Verona von Tinazzi hat ein intensives Rubinrot, charakteristisches Bouquet von reifen Früchten, würzige Noten von Nelken, etwas Vanille, sanft und extrem körperreich, ein Corvina mit viel Eleganz und Konzentration.Paßt gut zu:
Risotto, gebratenem und gekochtem Fleisch, PastaDas Weingut:
Das Weingut Tinazzi befindet sich in Lazise, im schönen Hinterland des Gardasees. Es wurde 1968 durch Eugenio Tinazzi im veronesischen Cavaion gegründet. Eines der zentralen Themen für die Familie Tinazzi ist die konstant hohe Qualität seiner Weine.Ursprung der Rebsorte Corvina ist die Tal-Ebene von Verona. Noch heute wird sie hauptsächlich im Nordosten des Landes, in der Gegend um Venetien und der Lombardei ausgebaut. Die Trauben werden nur selten sortenrein verwendet. Sie ist jedoch Hauptbestandteil berühmter Weine wie Amarone, Bardolino oder Recioto.

In het Italiaans :

Nome completo 

Corvina della Provincia di Verona IGP
Regione 
Veneto
Uve 
100% Corvina Veronese
Vigneti 
Soleggiati vigneti collinari della Valpolicella con ottima esposizione, 150-300 m.s.l.m.
Raccolta 
Uve raccolte a mano in Ottobre
Vinificazione 
Breve appassimento per 10/15 giorni. Segue pigiatura con diraspatura e macerazione con fermentazione a temperatura controllata di 22-26°C per 8-10 giorni. Pressatura soffice
Affinamento 
Il vino affina in botti di rovere francese e americano da 5-20 hl. per un periodo di 6/12 mesi
Alcol
14%
Acidità Totale 
5,9 g/lt
Residuo Zuccherino
4,5 g/lt
Estratto Secco 
32/34 g/lt
Colore 
Rosso intenso e luminoso
Profumo
Ampio e armonico che va dai frutti rossi alle spezie
Sapore 
Vellutato, persistente e pieno, di grande armonia
Abbinamenti 
Si abbina molto bene a tutti i tipi di carne, sia alla brace che ai brasati e ai formaggi stagionati
Temperatura di servizio 
Da servire a 20°C

 

De vertaling volgens Google :

volledige naam
Corvina in de provincie Verona IGP

regio
Veneto

druiven
100% Corvina Veronese

wijngaarden
Zonnige helling wijngaarden van Valpolicella met een uitstekende belichting, 150-300 m.s.l.m.

collectie
Druiven met de hand geoogst in oktober

wijnmaken
Sneldrogend voor 10-15 dagen. Na het breken met voortvloeien en rijping gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 22-26 ° C gedurende 8-10 dagen. zachte persing

raffinage
De wijn in Franse en Amerikaanse eiken 5-20 hl jaar. voor een periode van 6/12 maanden

alcohol
14%

totale zuurgraad
5,9 g / lt

suikerhoudende residu
4,5 g / lt

droog extract
32/34 g / lt

kleur
Intense en felrode

parfum
Breed en harmonieuze, variërend van rode vruchten en kruiden

aroma
Fluweelzacht, aanhoudende en vol van grote harmonie

paringen
Het gaat heel goed om alle soorten vlees, zowel gegrild en gestoofd vlees en gerijpte kazen

serveertemperatuur
Serveren op 20 ° C

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *