Cornelia Feis

Cornelia Winandia Feis

 

cornelia winandia feis stamboom

stamreeks cornelia winandia feis

 

 

Corry Feis overleden

Op 22 september is onze partijgenoot Corry Feis thuis, in Lelystad, overleden. Zij bereikte de leeftijd van 93 jaar.

In haar lange werkzame leven was ze als verpleegkundige in de ‘zorgsector’ actief. Door de lichamelijke gevolgen in de vorm van ernstige slijtage waren haar laatste jaren erg zwaar. De zorg voor haar zieke medemens stond hoog in haar vaandel. Daar ontwikkelde ze zich ook als klassenbewuste en strijdbare vrouw, die tot de communistische partij toetrad. Zij verkoos dus ook de zorg voor en de zorg om haar partij. Ze verzette bergen werk in vele functies en taken en inspireerde talloze kameraden.

Grote zorgen maakte zij zich toen haar partij, de oude CPN, zich ging opheffen. Maar ze vond de nieuwe partij en de nieuwe krant en wijdde zich aan de opbouw van NCPN en Manifest. Tot ze daar niet meer toe in staat was werkte ze mee aan de verzending van onze krant.

Tot het laatst leefde ze op afstand mee met het wel en wee van partij en krant. Talloze malen liet ze zich uitgebreid door ons informeren over de groei van de jongerenbeweging. De ontwikkeling van de CJB ging haar bijzonder ter harte. Ten opzichte van de jongeren belichaamde ze de noodzaak van de lang volgehouden, vaak levenslange, strijd voor het communisme.

Corry bedankt, je was een voorbeeld voor velen van ons.

Namens het partijbestuur Job Pruijser.

Note: Cornelia was lid van de CPN en bovenstaand artikel is integraal overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *